Италиано-американската Fiat Chrysler и френският ѝ конкурент PSA получиха антитръстовото одобрение

...
Италиано-американската Fiat Chrysler и френският ѝ конкурент PSA получиха антитръстовото одобрение
Коментари Харесай

ЕС одобри сливането на PSA и Fiat Chrysler

Италиано-американската Fiat Chrysler и френският ѝ съперник PSA получиха антитръстовото утвърждение на Европейски Съюз по договорката за сливането им, оценена на 38 милиарда $, вследствие на което ще се образува 4-тият по величина производител на коли в света, съобщи „ Ройтерс “.

Двете компании чакат договорката да им помогне да се оправят с провокациите в промишлеността, свързани с световната пандемия и финансирането на транспортни средства с по-голяма грижа за околната среда.

„ Достъпът до конкурентен пазар за дребни търговски ванове е значим за доста независими заети лица, както и за дребни и междинни компании в цяла Европа “, сподели в изказване европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Fiat и PSA ще дадат на съперниците си достъп до своите мрежи за ремонт и поддръжка на микробуси, с цел да оказват помощ на новите участници да уголемяват пазарите си.

Обединеното сдружение, което ще носи името Stellantis, ще има марки като Fiat, Jeep, Dodge, Maserati, както и Peugeot и Opel.

Акционерите на двете компании ще се срещнат поотделно на 4 януари, с цел да одобрят трансакцията.

Финализирането на съглашението се чака към края на първото тримесечие на 2021 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР